LA SERRA DE LLABERIA

COLLDEJOU - BAIX CAMP/ RIBERA D'EBRE


27 diumenge de març 2011

.

Dades generals:
Sortida: a les 07:00 h. del matí al polisportiu de Sant Quirze del Vallès
Mitjà de Transport : Autocar.
Grau de dificultat: baixa
Preu per persona: Socis: 12 € No Socis: 20 €. Inscripció com a màxim dimecres abans de la sortida.

La serra de Llaberia forma part de les anomenades serres del Mestral juntament amb la Mola, la serra de l’Argentera, el Cabrafiga, la muntanya Blanca, el Montalt i les muntanyes de Tivissa i Vandellòs. D’altitud modesta i relleu accidentat, el seu punt culminant és la Miranda (919 m), des d’on es poden albirar impressionants panoràmiques del camp de Tarragona i la costa Daurada. Al segle XVIII aquesta serra va ser l’amagatall del guerriller Carrasclet i escenari de batalla contra les tropes invasores de Felip V.

Descripció de l’itinerari: sortim del poble de Colldejou seguint el GR-7 fins al coll del Guix i d’allí al grau dels Revolts, passant per la font de l’Abellar. Arribem dalt el portell de Llaberia, on deixem el GR i continuem en direcció E seguint les crestes rocalloses per la vora dels cingles. Aquest tram no té un sender evident i és una mica incòmode, però resulta atractiu de fer per les boniques panoràmiques que ens ofereix. Arribem a la Foradada i a partir d’aquí seguim unes marques blaves. En 5 minuts fem cap a la Miranda i d’allí baixem per una pista fins al collet dels Colivassos, on agafem un senderó direcció Mont-redon (pals indicadors) passant per damunt del racó de la Dòvia. Baixem pel mateix lloc prenent direcció N per un nou sender que ens portarà a la gran mola que tenim al davant: el Cavall Bernat. Tenim l’opció de pujar dalt d’aquest aeri cim de dificultat mitjana. De baixada passem per la banda dreta del Cavall Bernat i anem descendint per un corriol que ens portarà fins al barranc del Bullidor i d’allí a Colldejou.


. .

.

 

Cal portar :
Esmorzar, dinar, aigua.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
Per l'article 29, l'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89
Bombers 085


TORNAR a Calendari Activitats