Senderisme GR4 PUIGCERDÀ - MONTSERRAT

9 a. ETAPA Pont de Vilomara a Sant Jaume de Castellbell 16,490 Km.


Diumenge 20 de març de 2011 Itinerari GPS FOTOS

Horari de sortida: 8 del matí, al polisportiu de Sant Quirze del Vallès
Tornada: 14.00 mig dia, aprox., dinar a casa.
Mitjà de Transport : Autocar.
Grau de dificultat: baixa
Preu per persona: Socis: 12 € No Socis: 20 €.

El sender comença al pont internacional de Puigcerdà i s’enfila per la Molina cap el Coll de Pal per travessar el parc natural del Cadí – Moixeró. Després, davalla fins a la Pobla de Lillet, travessa el riu Llobregat, i puja al santuari de Falgars, travessant el bonic espai d’interès natural del Catllaràs, des d’on es dirigeix cap a Sant Romà de la Clusa i Borredà, a tocar de la carretera que va de Berga a Ripoll. Des de Borredà el camí torna a enfilar-se fins arribar a la Quar. El recorregut continua per Sagàs, Sant Pau de Pinós i l’interessant monestir de Sant Benet de Bages, i després de deixar enrera Sant Vicenç de Castellet torna a enfilar-se Montserrat amunt, endinsant-se en el parc natural de la muntanya de Montserrat fins el Monestir.

A més, el GR 4 forma part del sender internacional E-7 (Oceà Atlàntic – Mar Negre) que va des de Constanza, a Rumania (En un futur arribarà a Crimea), fins a Lisboa a Portugal. El sender E-7 a casa nostre està compost pel GR 4, de Puigcerdà a Montserrat, el GR 172, de Montserrat fins a Bellprat, i el GR 7, de Bellprat fins a Fredes. D’aquí continua pel mateix GR 7 fins a prop de València, on enllaça amb el GR 10, que després de passar per Madrid arriba a Lisboa.

Ruta GPS:http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1458522

Itinerari cedit, l'organització no es fa responsable dels possibles errors i desviacions comesos amb el GPS.
Es recomana portar sempre mapa i brúixola.

 

Comarques:
Bages, Berguedà

Pont de les Arnaules

SANT PERE DE VALLHONESTA

L'església de Sant Pere de Vallhonesta , construïda el segle XI. És especialment singular el seu campanar d'espadanya del segle XIII,amb dos pisos i amb quatre finestrals, sense campanes. Té diferents etapes constructives. La part més antiga és l’absis i l’inici de la nau, que corresponen al segle XI. La resta de la nau es va reedificar el segle XII, potser per substituir una nau preromànica. A principis del segle XIII es va refer el mur de ponent, on s’alça el campanar. A l'interior s'hi conserva un sarcòfag romànic.

Pont de les Arnaules

SANT JAUME DE VALLHONESTA

Es tracta d'un temple d'origen romànic dedicat a sant Jaume que va ser renovat el 1449 per l'hereu Miraula, propietari del mas. Hi ha constància que ja al segle XVII s'hi celebrava la Festa del Panellet el primer de maig. En una visita pastoral el 12 de setembre de 1692 el bisbe de Vic, Antoni Pasqual, adreçant-se a Bernat Marcet, va ordenar que els oficis de difunts que els amos de cal Marcet tenien costum de celebrar-hi el Dimarts Sant es fessin a partir d'aleshores a l'església de Sant Pere de Vallhonesta. La raó era que la capella no disposava dels ornaments adequats per a la celebració. Alhora va demanar que l'almoina de pa cuit que s'hi donava als pobres es traspassés també a l'església de Sant Pere.

Cal portar:

Esmorzar, tornarem a dinar a casa.
Aigua
Bastons
Impermeable
Cal estar federat

Informació:

al local social C/ Bages, local 11E, Sant Quirze del Vallès, dimecres i divendres de 20:00 a 22:00.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dimecres i divendres de 20 a 22h)
Bombers 085

 


TORNAR a Calendari Activitats