Matinal a Sant Sebastià de Montmajor 671 mts. (Caldes de Montbui)

 

04 de març de 2012 - diumenge FOTOS

Dades generals:

Horari de sortida: A les 08:00 h del matí, diumenge 04 al Polisportiu de Sant Quirze del Vallès.
NO ES imprescindible apuntar-se previament, ens trobem directament a les 8 del matí al polísportiu
Mitjà de transport: Cotxes particulars

Arribada a les 14:00 hores aproximadament.

Preu per persona: Socis: 0,- Eur. No Socis: 0,-Eur.
Dificultat: Fàcil

Descripció :

Des de Sentmenat, anirem als boscos de Guanta, alla deixarem els cotxes i farem una volta circular, passant pel mini-poble de Sant Sebastià on gaudirem d'una esglèsiia bonica i d'uns gats afamats.

Sant Sebastià de Montmajor està documentat des del 1065 , i el 1098 ja pertanyia al monestir de Sant Cugat. Durant els primers temps de repoblació, algunes parcel·les de terra van ser donades a l'orde de Sant Benet. I amb l'auspici d'aquest orde es van fundar parròquies com la de Sant Sebastià de Montmajor. Aquestes parròquies, en beneficiar-se dels acords de pau i treva, van donar lloc a petits nuclis de poblament. El 1216, el bisbe de Barcelona va confirmar la donació de Sant Sebastià a l'església de Caldes. Al cap de molts anys, el 1868, va ser declarada parròquia independent i li van ser agregades cases de la parròquia de Gallifa com Ginestós, Salví, Montbou o Oller, entre d'altres.

L'església consta d'una sola nau de volta de canó, amb un gran absis quadrangular. El transepte presenta absidioles semicirculars. Al creuer hi ha el campanar de planta quadrada, de dos pisos.

Del poble n'hi ha constància des de 1065 , i formava part de la llarga llista de llocs que depenien del Monestir de Sant Cugat; justament fou una decisió de l'Abadia aixecar l'església romànica on s'honorava i s'honora a Sant Sebastià. En ocasió de l'exposició Universal de 1828-1929, forma part de l'anomenat Poble Espanyol, es reproduí aquest singular temple.

Castell i boscos de Guanta, aquestes terres estan relacionades amb la mort del comte Borrell. Algunes cites expliquen que el comte, en un enfrontament amb els àrabs, va haver de recular amb els seus homes i refugiar-se al castell de Guanta. Durant uns dies van resistir, lluitant aferrissadament, fins que els sarraïns van poder prendre el castell i matar-ne tots els ocupants, entre ells el comte, a qui van tallar el cap. Hi ha diferents versions de la llegenda, com una que explica que, quan el noble fugia de la persecució d’Al- Mansur, després de la batalla que havien mantingut al pla de Matabous, entre Montcada i Cerdanyola, es va poder amagar al lloc que s’anomena les coves del Comte, dues cavitats a la paret del saltant d’aigua que hi ha sota el Castellet. Però es veu que els sarraïns el van descobrir i van llançar el seu cap pels carrers de la ciutat de Barcelona, assetjada per les tropes mores.

Sant Sebastià de Montmajor ........................................................Castell de Guanta.

Material necessari i/o recomanat:

Esmorzar
Aigua
Roba i impermeable
Targeta Federació

Informació:

al local social C/ Bages, local 11E, Sant Quirze del Vallès, dimecres i divendres de 20:00 a 22:00.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dimecres i divendres de 20 a 22h)
Bombers 085

 


TORNAR a Calendari Activitats