MATINAL: La Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç del Munt)


03 diumenge de juliol 2011 FOTOS

Dades generals:
Sortida: diumenge a les 08:00 del matí del polisportiu de Sant Quirze.
Arribada: al voltant de les 14:00 aprox.
Dificultat: baixa 12 km. de recorregut.

Itinerari :
Ruta circular, aparcarem a les Arenes passat Castellar del Vallès, Torrent del Sot de Matalonga, Cau de la Furriola, Coll Llarg, Canal de l'Aritjol, La castellassa, Avenc de la Carbonera, Carena de l'Illa.

 

. .

 

LA CASTELLASSA DE CAN TORRAS (788 mt.)

La Castellassa es tracta d'una de les roques monolítiques més impressionants i representatives del massís de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Declarat Parc Natural l’any 1973, té una superfície de 13.694 ha. i el gestiona l’Àrea de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
Aquesta agulla rocosa està situada estratègicament damunt d’un encimbellat pedestal i considerablement separada de la cinglera, de manera que no passa pas desapercebuda als ulls del visitants del Parc.
La seva innegable atracció estètica ha contribuït a l’aparició d’innombrables manifestacions artístiques, esportives, literàries i llegendàries, totes relacionades amb la Castellassa.

La seva base és allargassada de nord-est a sud-oest, d’uns noranta metres de llarg i trenta d’amplada màxima en el seu punt mig, comptant-ho molt aproximadament. La seva silueta irregular li configura una gran personalitat. Forma tres puntes independents, la principal i més alta és la que es troba a l’extrem nord-est, anomenada la Torre. La punta central, que s’anomena la Cabreta, és la més menuda i punxeguda, i el gruixut cim sud-oest, la Gepa, és la segona cota màxima.
Cada any, des de fa ja 43 anys, el CEC, Centre Excursionista de Castellar del Vallès, hi portem el pessebre fins al seu cim, uns escaladors fan la part final.

Cal portar :
Esmorzar, aigua, crema solar i protecció pel sol

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
Per l'article 29, l'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89
Bombers 085


TORNAR a Calendari Activitats