MATINAL: VIA VERDA DEL VALLÈS (AEROPORT SABADELL - BELLATERRA - SANT QUIRZE)


03 diumenge d'abril 2011 FOTOS

.

Dades generals:
Sortida: diumenge a les 08:00 del matí del polisportiu de Sant Quirze.
Arribada: al voltant de les 14:00 aprox.
Dificultat: baixa 12 km. de recorregut.

Itinerari :
Ruta circular, en dirigim des de Sant Quirze cap a l’Aeroport (a peu de pista), passem per l’ermita de Sant Pau de Riusec, Universitat Autònoma de Barcelona UAB, casa del Pintor Vila Puig a Bellaterra i tornada des de Bellaterra per la Via Verda, Castelltort i Sant Quirze.

L'Església de Sant Pau de Riu-Sec era antigament l'església parroquial de la quadra del mateix nom. S'hi accedeix amb una certa dificultat per un camí que surt de la dreta de la carretera de Bellaterra a Sabadell, després de la cruïlla amb la sortida Sabadell Sud de l'autopista C-58.
L'indret de Sant Pau s'esmenta en documents de l'any 984, i l'església es fa referència a l'església l'any 1033. Fou consagrada el 1054. No obstant això, restes arqueològiques trobades a l'església i els seus voltants han permès identificar les restes d'una basílica rectangular que reaprofitava elements estructurals d'una vil·la romana del segle I aC. També s'han trobat restes paleocristianes.
L'edifici té planta rectangular, amb un absis a la banda de llevant i un campanar de secció quadrada i coberta piramidal a la banda nord. La rectoria es troba annexa.

. .

 

La Via Verda del Vallès parteix des de l'estació de FGC a l'estació de Bellaterra. De moment només hi ha dos trams fets però existeix un projecte per convertir en tota una via verda, la primera del Barcelonès, aquest tram de via ferroviària en desús dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que va des de l’escola La Vall fins a l’estació de Bellaterra i la reserva de terrenys del Vial Interpolar entre Bellaterra i Sant Cugat. Podeu recolzar la idea que tot el traçat es converteixi en una via verda transitable i informar-vos sobre el projecte a la següent web: www.camiverd.org
Els trams on es pot circular segueixen camins de terra enmig del bosc.
És un espai tranquil, molt natural on us trobareu amb ciclistes i també amb persones que hi passegen.
Quan sortiu de l'estació de Bellaterra, podeu optar anar cap a la dreta o cap a l'esquera. A ambdós costats trobareu camins per on circular. L'allargada de la via verda és de gairebé 2 quilòmetres (de moment...)

. .

 

Cal portar :
Esmorzar, aigua.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
Per l'article 29, l'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89
Bombers 085


TORNAR a Calendari Activitats