1

Senderisme "tot el dia":Bufadors de Bevi i Salt del Mir (Santa M. de Besora) Bisaura "Osona"

Diumenge 01 de març de 2020 Itinerari GPS FOTOS

 

Dades generals:

Horari de sortida : a les 7 h del matí del Polisportiu de Sant Quirze. Tornada a les 18.00 Aprox.
Mitjà de Transport : Cotxes particulars, compartint despeses.
S'ha d'estar federat

El Bisaura  és un territori amb característiques pròpies compost pels municipis de Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Sora, Santa Maria de Besora i Vidrà.  Es troba situat entre Osona (a la qual pertany administrativament) i el Ripollès, i sovint se l'anomena com a subcomarca.

Es un recorregut curt però molt variat, normalment sense dificultat tot i haver-hi algunes rampes fortes. Ho qualifiquem de moderat, perquè hi ha algun pas que cal posar les mans i al ser una cresta, es una mica aèria, si no s'està acostuma. Per gent acostumada a fer muntanyisme no presenta cap dificultat.

Presenta gran varietat de vegetació. Començarem entre pins, veurem alguns roures, també trobarem alzines i acabarà dominant la fageda per finalitzar entre prats o camps de conreus.

Ens oferirà molt bones vistes sobre el Puigmal i la resta dels Pirineus Orientals així com cap a les serralades arrodonides de la Serra Transversal i Guilleries, veient el Santuari de Cabrera i la zona més propera a Santa Maria de Besora.

Els bufadors són cavitats i escletxes de les roques per con corre l'aire a una temperatura diferent de l'exterior. En dies de vent es pot servir els xiulets de l'aire passar entre les roques. Això, i la molsa i fulles que hi ha li donen un aspecte màgic i espectacular. Un itinerari curt i fàcil apte per fer-lo amb nens. Transcorre per una zona de pista i s'endinsa, per un sender, dins el bosc. Situats a la Serra de Bufadors al municipi de Santa Maria de Besora.

Salts i gors al Torrent de Milany . Ruta salvatge i divertida al seguir la riera de Milany i tornar per el Torrent de Massats. Aparcarem a 5 km passant per Santa Maria de Besora en direcció del castell de LLes en el pont que hi ha les ruïnes del molí de Tavèrnoles.

 

 

Ruta GPS: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/serra-de-bufadors-coll-de-bevi-els-bufadors-collet-i-turo-dels-bufadors-coll-de-bevi-2926482 BUFADORS DE BEVI 5,37 Km.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-mir-salt-del-mir-16159697 SALT DEL MIR "anar i tornar mateix camí" 2,82 Km. o

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/salt-del-mir-8373050 SALTDEL MIR "circular" 10,16 Km.

 

L'organització no es fa responsable dels possibles errors i desviacions comesos amb el GPS.
Es recomana portar sempre mapa i brúixola.

Cal portar:

Esmorzar i dinar
Aigua
Bastons
Roba, barret i impermeable
Targeta Federació

Informació:

Al local social C/ Capcir 1-3, local 7, Sant Quirze del Vallès, dijous de 19:30 a 21:00

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dijous de 19:30 a 21:00 h) NOU HORARI A PARTIR DE 1 ABRIL 2019 !!!!!!
Bombers 085


TORNAR a Calendari Activitats