1

Sortida al Montseny


Riells del Montseny-Morou-Santa Fe-Riells del Montseny

Disabte 21 de juliol de 2018 Itinerari GPS FOTOS

 

Dades generals:

Horari de sortida : a les 07:00 h del matí del Polisportiu de Sant Quirze.
Mitjà de Transport : cotxes particulars, compartint despeses.

IMPORTANT: Els/les assistens, que no siguin socis i/o que no estiguin federats, hauran de passar pel club el divendres abans de la sortida, per fer-se l'assegurança de la FEEC d'un dia, amb un cost de 5,- Eur., sino no podran fer la sortida.

Distància: 21 km

Desnivell positiu: 1000 m

Desnivell negatiu: 1000 m


Descripció :

Ruta molt exigent tant fisicament com d'orientació, però que la recompensa dels paissatges que trobarem val la pena de fer.

A l'espai més oriental del Montseny hi ha la vall de Riells. Aquesta és una zona allunyada de la carena principal i dels cims més característics (Matagalls, Turó de l'Home i les Agudes) i, tanmateix, solitària. Malgrat això, és un indret que cal tenir molt en compte a l'hora de planejar rutes suaus i solitàries.
Partint de Riells del Montseny es pot accedir, sense massa dificultat, a Santa Fe per vàries rutes. Totes elles senzilles i que permeten gaudir dels boscos de castanyers i faigs. Enmig de totes les possibilitats de rutes que es poden fer, hi ha l'ascensió al Turó de Morou. De fet, una part de l'ascensió segueix una de les rutes fins a Santa Fe, desviant-se en la seva part final.

El Turó de Morou es troba enmig de Riells i Santa Fe. És, doncs, la primera elevació que es veu des del sector més oriental: Riells i Breda. La seva posició i la seva asimetria es manifesta en dues vessants prou contrastades. La muntanya presenta uns suaus pendents per la seva vessant més occidental, elevant-se uns metres per sobre Santa Fe. Mentre per la seva cara més oriental els pendents que devallen sobre la vall de Riells li donen un altre aspecte molt més atractiu.

Per tant, es pot assolir aquest cim des de diferents punts d'inici. Però de totes les seves vies d'accés, les més interessants i llargues són per la seva vessant més oriental.

 

Ruta GPS: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/riells-esquei-morou-1291m-santafe-26864095 i https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/riells-esquei-morou-1291m-santafe-variant-26864269

L'organització no es fa responsable dels possibles errors i desviacions comesos amb el GPS.
Es recomana portar sempre mapa i brúixola.

Cal portar:

Esmorzar i dinar
Aigua
Bastons
Roba i impermeable
Targeta Federació

Informació:

Al local social C/ Capcir 1-3, local 7, Sant Quirze del Vallès, fins el divendres anterior.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dimecres i divendres de 19:30 a 21:00 h)
Bombers 085

 


TORNAR a Calendari Activitats