Matinal: Torrent de Colobrers
fins a l'Ermita de Togores

Rodal de Sabadell

 

Diumenge 12 de novembre de 2017 FOTOS

Dades generals:

Horari de sortida: A les 08:00 hores del matí, des del Poliesportiu de Sant Quirze del Vallès.
Arribada: al voltant de les 13:00 hores.
Mitjà de transport: En cotxes particulars.

Sortida circular de 8,24 km. amb 175 metres de desnivell.

Una passejada sense dificultat que ens durà des del Torrent de Colobrers fins a l'Ermita de Togores, tots dos al Rodal de Sabadell. Començarem la caminada al Restaurant de Can Pagès, al Km 3,200 de la Carretera de Castellar B-124.

Per arribar a l'ermita pujarem pel torrent, passarem per can Moragues -sense oblidar la seva font i safareig medieval i Can Vilà, encara habitada. La tornada la farem tot arribant-nos a la Torre del Canonge i el Molí de Ca l'Amat. Des d'aquest darrer lloc, remuntarem el Riu Ripoll per tornar al punt de sortida.

El Torrent de Colobrers, on començarem la caminada, és un dels espais més valorats del Rodal de Sabadell i també és conegut amb el nom de Torrent de la Tosca -per trobar-s'hi la font del mateix nom- o de Can Pagès -per ser el lloc on barreja amb el Ripoll-. L'aigua procedeix majoritàriament de la font de Can Moragues. La vegetació que trobem al torrent és exuberant i diversa.

En sortir del torrent, no podem oblidar una visita a la font de Can Moragues, on hi trobarem un safareig d'origen Medieval. Més endavant, al nostre camí, hi trobarem la masia de Can Moragues, convertida en club aeri. Desconec si avui en dia el club encara es troba en funcionament.

Després de passar per Can Vilà, masia en actiu que es suposa construïda sobre les restes d'una vil·la romana, arribarem a l'Ermita de Togores, que es troba enganxada a Can Pagès Vell. L'ermita es suposa construïda entre els S.XI i XIII sobre els restes d'una antiga construcció romana i en trobem les primeres dades el 1323. Durant els S.XI i XV l'ermita va ser lloc d'estada de monges de clausura i depenia del monestir de Sant Llorenç del Munt. Molt a prop de l'ermita podem trobar-hi el Pi de les Tres Branques.

Finalment, passarem per la Torre del Canonge, abandonada i en estat ruïnós, construïda al S.XII, època de la que en resten tres arcades de pedra. Dissortadament la vegetació i la seguretat no ens permeten accedir-hi, però al seu interior hi ha diferents elements d'interès arqueològic com un conjunt de cups circulars de Vi (amb data inscrita 1775), forn de pa amb cambra i cendrer, parets de tàpia, finestres amb carreus treballats i una dovella amb inscripció 1854. També hi trobem una capella del S.XVII, coneguda amb el nom de Mare de Déu dels Dolors.

 

Ruta GPS:

L 'organització no es fa responsable dels possibles errors i desviacions comesos amb el GPS.
Es recomana portar sempre mapa i brúixola.

Material recomanat:

Roba adient pel temps, esmorzar, ampolla amb aigua, llargavistas i/o maquina fotografiar.

Molt important, tenir Targeta Federació, està federat.

Informació:

Al local social C/ Capcir 1-3, local 7, Sant Quirze del Vallès.

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dimecres i divendres de 19:30 a 21:30 h)
Bombers 085


 


TORNAR a Calendari Activitats