POPULAR: 15a. CAMINADA del MUSSOL

25 de Setembre de 2016 Itinerari GPS FOTOS

 

Tornem a tenir aquí de nou l'ultim diumenge de setembre, LA CAMINADA DEL MUSSOL 2016.

Els tickets per poder participar, es podran adquirir en els següents establiments de Sant Quirze del Vallès:

AGRO-CONSUM

BAR TETERÍA LA LILA

EL RACÓ DE LA COMPRA

ESTANC MAS DURAN

ESTANC PAU CASALS

FARMÀCIA OLIVERAS

FORN DEL BRIOIX

FORN DE LA CONXITA

FRUITERIA PACO

FRUITES LAURA

FRUITES I VERDURES EL MAS

PAPERERIA DIN A4

PASTISSERIA MIX

QUEVIURES HIPOCAMP

I també al local del CESQV a partir del 6 de setembre (dimecres i divendres de 19:30 a 21:30 h )

Ens trobarem a les 09:00 del matí a la Plaça de la Vila, a on es podran adquirir els tickets de darrera  hora, si en queden i participacions de loteria de Nadal 2016.

A les 09:30 començarem la caminada, baixarem pel Carrer del Mig, Avinguda Gaudi, Carrer Llaurador, i ens endinsarem al Parc de Can Feliu, seguint la Riera del Torrent de la Batzuca, Can Ponsic, Camí de la Font dels Caçadors, Can Barnola, Camí del Monjos fins al Mirador del Pujol Blanc a on tindrem el primer avituallament.

Seguirem pel Torrent de Can Corbera, cap a el Barri de les Fonts, Camí de Can Corbera, la Ermita de la Mare de Deu del Roser de Can Falguera de les Fonts, Camí de Ca n'Amat de les Farines, d'alla anirem cap a Can Parellada per el Carrer de Grècia, Avinguda Africa a on tindrem un petit refrigeri de beguda, Carrer del Senegal, i ja cap a Can Llobateres, Carrer de la Grípia i per el Torrent de la Batzuca cap a Can Feliu, a on ens esperarà el clàssic entrepà de botifarra, beguda i la nova samarreta.

Us esperem a tots, per anar coneixent i gaudint del nostres entorn, de la nostra Serra Galliners, respectant-la i conservant-la.""

El Riu Sec  recull totes les aigües que van des del Ripoll a la riera de les Arenes, de Terrassa. El torrent més llarg d'aquest sistema hidràulic és el Torrent de la Batzuca , que neix a la font del Carolt, entre la Roca de les Onze hores i el Plec dels Llibres, a Sant Llorenç de Munt; a Sant Quirze del Vallès se li adjunta el Torrent la Grípia , que neix molt a prop de Matadepera, a la font de l'Espardenyera. En aquesta unió pren el nom de Riu Sec i se li ajunta, per la seva esquerra, el  Torrent de Vallcorba , que neix a Torre Bernardo.

Can Ponsic . Era una extensa finca situada a l'oest de Sant Quirze. Havia estat durant moltes generacions, propietat de la família Ponsic, els quals tenien la casa pairal a Sarrià. La trobem anomenada per primera vegada al fogatge de 1637.

A causa de la configuració del terreny, en els anys de pluja es formaven tolls d'aigua que feien bonics paratges en una terra que normalment es força seca. Durant l'incendi forestal de l'any 1994, es va cremar tot el bosc que gaire bé ocupava la totalitat de la finca.

Quan l'últim dels Ponsic va morir sense descendència directa, va deixar la finca als frares caputxins de Sarrià, els quals van construir la residència geriátrica Assis.

Actualment el seu estat es molt precari. En els anys 1999-2000 els frares caputxins van signar un conveni amb l'Ajuntament, de manera que avui, els terrenys son propietat municipal i amb ús previst d'equipaments esportius.

El mirador de Can Barnola està situat a la cruïlla entre el camí dels Monjos i el camí de can Barnola, a 295 metres sobre el nivell del mar, sobre la carena de la serra de Galliners. Ofereix una bona panoràmica en direcció est i nord i, a banda del vessant de la serra, es divisa el nucli urbà de Sant Quirze així com la població veïna de Sabadell. Al fons, es veuen els massissos del Montseny i de Sant Llorenç del Munt.

El  Camí dels Monjos és un camí històric que connecta els antics nuclis monacals de Sant Cugat del Vallès i Sant Llorenç del Munt . Actualment està senyalitzat com a sender de petit recorregut PR-C 31

La llegenda diu que l'abat i els monjos de Sant Llorenç del Munt van demanar permís al bisbe de Barcelona per assentar-se en un altre indret, ja que les seves terres no eren gens productives i l'aïllament del monestir els feia patir el mal de la tristesa. El bisbe els va deixar marxar sempre que respectessin un mandat que caminant sense travessar cap riu, torrent o riera, s'establissin on millor els anés i va ser aquest el que van utilitzar. Per aquest motiu el camí segueix la carena que separa la conca del Besòs (a l'est) de la del Llobregat (a l'oest), o les dels seus afluents el riu Ripoll i la riera de Rubí , sense travessar cap curs d'aigua.

El mirador del Pujol Blanc prop de la cruïlla entre els camins dels Monjos, de Sant Feliuet i de la Font dels Caçadors, a 317 metres sobre el nivell del mar és el punt més alt de la serra de Galliners. Aquest punt ofereix una panoràmica excel•lent en totes les direccions sense obstacles visuals. Des d'aquí es divisa, a banda de la carena i els vessants de la serra, tota la plana del Vallès i els massissos muntanyosos que l'envolten, Sant Llorenç, Collserola, Montserrat i el Montseny.

Can Corbera l 'existència de la masia està documentada des del segle XV. Al segle XVIII va passar a mans de la família Margenat. L'edifici antic va ser destruït l'any 1809 i al llarg del segle XIX, durant les guerres carlines, la casa es va fer servir de caserna. Havia format part de la parròquia de Sant Feliuet de Vilamilans i la família Margenat era responsable de la capella i els seus objectes de culte. L'edifici actual és un gran casal de planta rectangular, amb una teulada a doble vessant que té el carener paral·lel a la façana principal. A tots dos costats de la casa hi sengles cossos de menor alçada, un dels quals és una galeria porticada. Als edificis annexos hi ha un centre hípic.

Can Feliu . Segle XVII. Havia estat un  conjunt d'edificacions important, que constava de cases pels masovers, quadres, un gran celler i un ampli moll. Entre els anys 1915 i 1935 va tenir el màxim esplendor, mentre el seu propietari era Antoni Pladellorens de Barcelona.

El sistema de regadiu, que aprofitava l'abundància d'aigua que tenia la finca, va esdevenir el concessionari d'aigua potable del poble.

A prop de la masia hi havia la font de la Mina, l'aigua de la qual actualment, s'utilitza per al llac del parc de Can Feliu.

Fins no fa massa anys, aquesta masia estava envoltada de boscos, però en la construcció de Sant Quirze Jardí, no tant sols es talaren els boscos, sinó que s'enderrocaren la totalitat de les masoveries, el celler, els cups i el moll.

Després va passar a mans de l'Ajuntament, que l'any 1986-1987 la va reformar i actualment s'ha convertit en el centre d'equipaments municipals.

 

Ruta GPS: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14885656

VIDEO CAMINADA

===============================================================================================================================================

Informació:

Al local social C/ Capcir 1-3, local 7, Sant Quirze del Vallès, (dimecres i divendres de 19:30 a 21:30h)

Normativa

Les sortides són obertes a tothom.
Procurarem respectar els horaris establerts a la guia d'etapa.
El mal temps, en principi, no serà obstacle per fer la sortida.
Els menors hauràn d'anar acompanyats.
L'organització es reserva el dret de canviar algun aspecte de l'activitat sempre que sigui imprescindible, donat-lo a conèixer tant aviat com sigui possible.
L'organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per tal d'evitar-los.
L'organització no admet participar a les sortides amb animals de companyia.
Es recomana no avançar el membre de l'organització que va al capdavant del grup.
Respectem el medi ambient, evitem llençar la brossa a la muntanya.
L'organització es reserva el dret de modificar qualsevol de les anteriors normatives.

Telefons d'interés

CESQV 637 502 272 -- 93 721 24 89 (dimecres i divendres de 19:30 a 21:30h)
Bombers 085

 

 

TORNAR a Calendari Activitats