EL BUTLLETÍ DEL C.E.S.Q.V.

  Num01. Desembre 2002
 


    Presentació -

  
Aquest és el primer intent d'un full informatiu que regularment anirem publicant si les forces i el temps que fa falta per fer-ho ens acompanyen. L'objectiu, és que aqualsevol persona interessada pel CESQV sàpiga el que passa al club, les coses que fan bullir l'olla, els projectes, idees d'activitats, i activitat, i també els problemes que van apareixent.
     Sortides -
   Els tipus de sortides


    Matinals:
   
   Sortides d'un matí que a ritme tranquil recòrren indrets dels voltants, a vegades com activitats de descoberta i coneixement de natura. Són sortides per a tothom grans i especialment petits.

   Senderisme:
   
   Sortides de 15 a poc més de 20 quilòmetres, no presenten dificultats tècniques si bé cal tenir un mínim de to muscular per no passar-ho malament. Són sortides de mitja muntanya amb més o menys desnivells. Són sempre d'una sol dia.

  Alta muntanya:
   
   Itineraris que transcorren a certa alçada, tenen com a motiu cims o travesses pels Pirineus. Poden ser d'un o dos dies. Acostumen a tenir uns desnivells importants i les distàncies solen ser més curtes que en el senderisme. Recomanable haver practicat senderisme i estar en bon estat físic.

  Hivernals:
   
   S
ortides que amb raquetes o esquis de muntanya, transcorren per alta muntanya. Requereixen un coneixement tècnic del material i de la muntanya hivernal. Cada hivern es programen unes quantes sortides de iniciació per familaritzar-se amb les raquetes. També es programen algunes sortidesd' ini-ciació a l'esquí nòrdic.

Iglus:
   
   C
ada any construïm iglús a la Trobada de Constructors de Iglús, de passada fem algún cim nocturn (lluna i frontals) i amb raquetes i esquís.

Vies ferrades:
   
   I
tinerari que suposa una ascenció per una paret més o menys vertical utilitzant suports metal·lics i material de seguretat específic, és una activitat molt segura, apta per a tothom amb tó muscular i sense por a l'alçada.

Kaiacs i bicicletes:
   
   C
ada any en fem una de sortida, aptes per a tothom.

Pases de diapositives:
   
   C
ada darrer divendres de mes, en fem un dedicat a activitats de muntanya protagonitzades per socis o amics. També en dediquem alguns a formació sobre primers auxilis, seguretat a la muntanya i orientació.

Totes les trobaràs a

NOTES DE TEMPORADA

   Estem acabant la tardor. Els colors verds dels nostres camps han canviat. A partir d'ara i de mica en mica, veureu altres colors com ocres, ataronjats i vermellons que defineixen els arbres caducifolis, mentre els perennes sempre resten verds, com els pins o els avets.

En aquesta época, molts arbres estàn en la seva màxima esplendor decorativa i ofereixen fulles i fruits molt cridaners. Altres queden sense fulles però ornats amb les llavors penjades de les branques nues, durant quasi tot l'hivern.

Per comprovar tot això, no cal anar gaire lluny. A la Plaça de la Vila trobareu sis arbres (Liquidambar styracifua) que aviat les seves fulles passaràn del verd al vermell. Entremigs de daurats i purpures.

En diferents indrets de la Ronda Arraona veureu plantats Melis, Sapindals, Braquiquitons, etc... ornats amb els seus fruits penjats, que serviràn d'aliment pels ocells.

L'hivern està a la vora. El bosc canvia. Els arbres i arbustos han madurat els fruits (aglans, baies, castanyes,..) i aquests fruits alimentaràn a animals, inclòs carnivors que aprofitaran el que ofereix la natura per no patir fam i és que n'hi ha que s'espavilem i s'adapten per sobreviure.


NOTICIES I NOVETATS / el que trobaràs al Club:

Fonts d'informació per als teus projectes. El CESQV ha adquirit diverses col·leccions de llibres i cartografia de muntanya que tot els socis poden utilitzar: la Col·lecció de guies del Centre Excursionista de Catalunya, Els Pirineus de punta a punta (6 volums), les Guies Comarcals de la Catalunya Romànica,... estem subscrits a les revistes de muntanya "Desnivel" i "Pirineos", llibres d'escalada, de vies ferrades, ressenyes diverses de sortides hivernals, de GRs, camins reals.

La història d'algunes ascensions històriques L'Anapurna, el Kangchenjunga, entrevistes amb R. Messner.

Estem fent el calendari amb les properes activitats específicament hivernals de gener fins abril: sortides amb raquetes i esquís de muntanya, sortides d'iniciació a l'esquí nòrdic.

LA PUJADA / expedicions de socis

   Senyalar l'ascensió d'aquest agost, la d'en Jaume Jubert al Muztag-ata (7.546m) a la serralada de Kun-Lun a Xina, feta amb esquís de muntanya, la vam poder veure el passat 22 de novembre en un passe de diapositives. L'ascensió al Cotopaxi (5.897 m) i d'altres pics a l'Ecuador d'en Nacho Casasempere. I ja més aprop, als Alps en Jaume Carchano i Jaume Alabedra han pujat al Monch (4.099m) i al Weissmiesgipfel (4.023m).

LA BAIXADA/ altres bones noticies

La quantitat de participants de la I Caminada del Mussol, quasi 1000 participants !

El Premi que La Fundació Caixa Sabadell ha concedit al projecte de "Gestió documental amb les tecnologíes de l'informació" per informatitzar el Club, s'adquirirà un ordinador, impressora i GPS, registrarem les sortides amb el GPS les arxivarem i estaràn disponibles per els socis. També les publicarem a la pàgina web.

Formació : estem buscant dates i monitor per fer cursos de primers auxilis, orientació a la muntanya, i iniciació a l'escalada si esteu interessats digueu-ho.

PROPOSTES ? SI GRÀCIES / busquem més idees !

   Estem recollint propostes de sortides socials per l'any que ve, i si sabeu d'algún indret o itinerari que vulgueu donar a conèixer, busquem un espai al calendari per fer-la i la preparem junts.

ALGÚ S'HA PERDUT

   EL CESQV és : Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès, som una associació que ens agrada fer activitats de muntanya i qualsevol altre activitat de contacte i coneixement de la natura.

Tenim un local social al C/Mig, 28, obert els dimecres i divendres de 20h a 22h , una web i estem molt aprop d'arribar als 300 socis !E-MAIL
© Copyright. CESQV, 2002. Article propietat del CESQV.


TORNAR a butlletins